11 sept – Alle wijzen uit het Westen?

Als we denken aan wetenschappers die de natuurwetenschappen hebben vormgegeven, denken we aan namen als Galilei, Kepler, Descartes, Bacon, Huygens en Newton. Allen mannen uit de Westerse wereld. Is dit toeval of een logisch gevolg van het intellectuele klimaat in Europa destijds? De Chinezen en de Arabieren lagen lange tijd ver voor op het Westen als het gaat om wetenschappelijke ontwikkelingen. Waarom zijn zij niet de revolutionairen van de natuurwetenschappen geworden? En welke rol speelden deze oude beschavingen in de ontwikkeling van de natuurwetenschappen?

Dinsdag 11 september zal wetenschapshistoricus prof.dr. Floris Cohen te gast zijn in het Tilburgse Science Café. Hij is hoogleraar aan de Universiteit Utrecht en auteur van het boek De herschepping van de wereld. Daarin beschrijft hij de aard en de oorzaken van de wetenschappelijke revolutie in de 17e eeuw.

Ward Decker zal gespreksleider zijn van het Science Café. Willemwiebe van der Molen opent de avond met een toepasselijk lied. Jazz-pianiste Marit Thus verzorgt de muzikale aankleding.
De avond begint om 20:00u (zaal open 19:30u) in de Nieuwe Koninklijke Harmonie.

Let op! Voortaan bedraagt de toegang tot het Science Café 3 euro p.p. Wij verzoeken u dit bedrag contant te betalen. Studenten krijgen op vertoon van hun collegekaart gratis toegang.
Wees op tijd, want vol = vol.