Oorlog om olie, lekkende kerncentrales en stijgende energieprijzen. De druk op de beperkte hoeveelheid fossiele brandstoffen neemt alsmaar toe, zeker nu ook landen als China en India flink aan het industrialiseren zijn. Iedereen is het er over eens dat onze huidige industrievoorziening eindig is en dat we zullen moeten overstappen op duurzame methodes. Maar waarom blijkt dat in de praktijk toch zo moeilijk?
Het Science Café Tilburg organiseert dinsdag 17 mei een debatavond over het onderwerp ‘Duurzame energie: zonneklaar?’ De sprekers tijdens deze avond zijn Geert Verbong (TU Eindhoven) en Richard van de Sanden (FOM-instituut voor plasmafysici Rijnhuizen & TU Eindhoven).
De heer Van de Sanden zal vertellen over de ontwikkelingen op het gebied van zonne-energie. “De hoeveelheid zonlicht die onze aarde in één uur bereikt is voldoende om de mondiale samenleving één jaar van alle energie te voorzien”, aldus Van de Sanden. De laatste jaren wordt zonne-energie daarom steeds meer als een serieuze optie voor onze toekomstige energievoorziening gezien. De heer Verbong gaat in op de vraag waarom het dan toch zo moeilijk is om van onze verslaving aan fossiele brandstoffen af te komen. Ligt de oorzaak hiervan in de technologische ontwikkelingen of spelen de politiek en de maatschappij misschien ook een rol?
Na het themalied van John Tuerlings zal Ward Deckers de avond leiden.
De muziek zal verzorgd worden door de Kastilliano’s.
Dinsdag 17 mei, 20:00u (zaal open 19:30u)
Nieuwe Koninklijke Harmonie (Stationstraat 26)
Gratis toegang