30 okt – Plant die regenjas maar in de tuin!

In een speciale editie staat het Science Café Tilburg op dinsdagavond 30 oktober stil bij onsconsumptiegedrag in het jaar 2032. Het fossiele tijdperk loopt dan op zijn einde en de wereld isovergestapt op alternatieve brand- en grondstoffen. Hoe ziet het dagelijks leven in de bio-economieeruit? Wat zijn de voor- en nadelen? En moeten we de overstap eigenlijk wel willen maken?

Gespreksleider Natasja van den Berg interviewt verschillende pioniers, ondernemers,wetenschappers en visionairs over de toekomst van de biosamenleving. Onder hen Frank Roerink van het innovatieve Nederlandse bedrijf Avantium dat ‘groene’ petflessen van bioplastic gaat produceren voor frisdrankgigant Coca-Cola. John van Haeff van afvalverwerkingsbedrijf Attero, de grootste producent van biogas in Nederland schetst de mogelijkheden van een circulaire economie waarin vrijwel alles wordt hergebruikt. Wim Staal is docent aan de HAN en consultant op het gebied van toepassingen van
nieuwe technologieën. Hij schetst een toekomst met lichtgevende eiwitten en biobatterijen. Publicist Ralf Bodelier van het Wereldpodium beschouwt de voor- en nadelen van een economie die draait om biomassa.

Centraal staat de vraag: hoe ziet het dagelijks leven er straks uit? Hoe noodzakelijk is het om over te stappen op biogrondstoffen? En moeten we dat eigenlijk wel willen? Wat zijn de voor- en nadelen?

Cartoonist Suus van den Akker geeft live haar eigen interpretatie van het programma. Gitarist Hans Schepens verzorgt de muzikale begeleiding.

De avond maakt onderdeel uit van de reeks “My 2030s”, een serie debatten in verschillende steden over voor- en nadelen van de biosamenleving. De reeks wordt georganiseerd door het CSG Centre for Society and the Life Sciences en Tertium publieksprogramma’s. Doel is in kaart te brengen welke wensen, zorgen en andere gevoelens de toekomstige bio-samenleving oproept. Een overzicht van de andere debatten vindt u op de website van Tertium.

Datum: Dinsdag 30 oktober 2012
Locatie: Sociëteit de Nieuwe Koninklijke Harmonie, Stationsstraat 26, Tilburg
Entree: 3 euro (s.v.p. contant). Studenten krijgen op vertoon van hun collegekaart gratis toegang.
Aanvang: 20.00 uur (Deur open: 19.30 uur)

Wees op tijd, want vol = vol.