Voedsel: van meer naar beter

Ons voedselsysteem heeft een grote impact op het milieu, onze leefomgeving en onze gezondheid. Ook de omstandigheden waarin mensen werken en dieren worden gehouden in de voedselketen laten nogal wat te wensen over. Hoe kan dit beter?

Donderdag 17 maart is Imke de Boer te gast bij het Science Café Tilburg. Deze Wageningse hoogleraar Dieren & Duurzame Voedselsystemen ontwikkelde met een team van innovatieve boeren en creatieve voedselsysteemdenkers een visie voor een gezond en regeneratief voedselsysteem in 2050. Deze visie is verkozen tot één van de tien prijswinnaars van de Food Systems Vision Prize van de Rockefeller Foundation. Vanavond zal zij deze visie delen met het publiek van het Science Café.

Zoals altijd zal WiWa de avond openen met een toepasselijk zelfgeschreven nummer. Journalist Ward Deckers leidt de avond in goede banen en zal uw vragen voorleggen aan de spreker.

Deze avond is zowel fysiek als online bij te wonen.