1 okt – Medici in de fout

Nergens ben je veiliger dan in een ziekenhuis — zou je denken. Gezondheidszorg blijft echter mensenwerk, dus ook daar worden wel eens fouten gemaakt. Wat zijn de oorzaken van deze medische fouten? Wat zijn de gevolgen? En misschien wel het belangrijkst: hoe kunnen ze voorkomen worden?

In het kader van het Weekend van de Wetenschap vindt in vrijwel alle universiteitssteden de U-meet plaats, een publieksdebat met dit jaar als thema ‘Veiligheid’. Samen met Tilburg University organiseert het Science Café Tilburg voor deze U-meet op 1 oktober een extra science café over veiligheid in het ziekenhuis.

De gastsprekers deze avond zijn prof.dr. Anne Roukema (oncologisch chirurg aan het St. Elisabethziekenhuis en hoogleraar Kwaliteit van leven aan Tilburg University) en prof.dr. Frans Hiddema (voormalig directeur van het Oogziekenhuis in Rotterdam). Hiddema wil de veiligheidsinzichten uit de luchtvaart ook toepassen in het ziekenhuis.

De avond zal geleid worden door Ward Decker. Willemwiebe van der Molen zal de avond openen en de muzikale aankleding is in handen van Lizet van Beek en Doré van Deijck.

Datum: Dinsdag 1 oktober
Tijd: 20.00u (zaal open 19:30), wees op tijd, want vol=vol
Locatie: De Harmonie (Stationsstraat 26)
Entree: €3 (s.v.p. gepast en contant). Studenten krijgen op vertoon van hun collegekaart gratis toegang.