1 okt – Science Café tijdens Night University

Woensdag 1 oktober vindt de derde editie van de Night University plaats op de campus van Tilburg University: een bijzondere open avond met ‘weird science’, bijzondere optreden en workshops op bijzondere plekken op de campus. Ook het Science Café Tilburg is terug te vinden op de Night University met een lezing van prof. dr. Eric Postma: ‘Betrapt door de computer‘.

In toenemende mate worden computers ingezet om het gedrag van mensen te analyseren. Kan de computers leugens detecteren? Kan de computer verdachte situaties herkennen? De computer als Big Brother rukt op als onderdeel van de toekomstige varianten van Google Glass en bij het cameratoezicht. In deze lezing wordt een overzicht gegeven van de mogelijkheden en beperkingen van de digitale analyse van gedrag.

Of je nu student bent of ‘gewoon’ Tilburger, de Night University is er voor iedereen. Maak van dit laagdrempelige evenement gebruik om eens een kijkje te nemen op de universiteit! Voorafgaand aan de Night University organiseert het Wetenschapsknooppunt Brabant (bekend van o.a. het Science Café Junior) een Junior Night University, gericht op jongeren van 10 tot 15 jaar.

Datum: Woensdag 1 oktober
Tijd: 20:15u (tot ongeveer 21:15u)
Locatie: Tilburg University, Black Box (bij het grand café)
Entree: Gratis!