17 sept – Cybercrime: Meer blauw online?

Gehackte banken, malafide webshops, listige virusmails en gestolen identiteitsgegevens. Nederland heeft dagelijks te maken met cybercrime: cybercriminelen die gebruik maken van computers en internet. Hoewel de gevolgen soms groot zijn, is het in de praktijk meestal onmogelijk om de daders op te sporen.

Waarom is de pakkans voor cybercriminelen zo klein? Hoe kunnen we onszelf beschermen tegen cybercrime? Zijn onze banken nog wel veilig? En kunnen we deze digitale slag eigenlijk ooit winnen? Hierover vertellen twee experts tijdens het Science Café op dinsdag 17 september.

Prof. dr. Michel van Eeten is hoogleraar Internetveiligheid aan de TU Delft. Rond de DDoS-aanvallen op de ING voorzag hij veel landelijke media van achtergrondinformatie. Prof. dr. Bert-Jaap Koops onderzoekt als hoogleraar Regulering van technologie aan Tilburg University cybercriminaliteit en digitale opsporingsbevoegdheden.

Journalist Ward Decker zal dit Science Café in goede banen leiden. Willemwiebe van der Molen speelt het openingslied en de muzikale aankleding zal verzorgd worden door Chavah Lichtenberg op piano.

Datum: Dinsdag 17 september
Tijd: 20.00u (zaal open 19:30), wees op tijd, want vol = vol!
Locatie: De Harmonie (Stationstraat 26, Tilburg)
Entree: €3 (s.v.p. contant en gepast). Studenten krijgen op vertoon van hun collegekaart gratis toegang.