Op zoek naar een nieuwe Steen der Wijzen?
In vroegere tijden ontdekte men nieuwe materialen vaak bij toeval. Zo zou glas ooit zijn ontdekt door de Feniciërs die toevallig op een zandstrandje kookten op brokken soda. En de uitvinder van de post-it hoopte eigenlijk een supersterke lijm te ontwikkelen, maar zag zich genoodzaakt een andere toepassing voor het halfbakken goedje te vinden. Vandaag de dag gaat het er heel anders aan toe. De ruimtevaart vraagt om een lichtgewicht en hittebestendig materiaal om hun space shuttle mee te bekleden – en de ingenieurs gaan aan de slag. Computerbouwers willen oprolbare beeldschermen – en de technici rollen hun mouwen op. Artsen vragen om nauwkeurig passende krammen die botbreuken sneller helpen genezen – en deskundigen breken zich het hoofd over een kunststof met vormgeheugen. Hoe komen al deze nieuwe materialen tot stand? Wat kunnen we komende jaren allemaal nog verwachten? En zijn de mogelijkheden onbegrensd?
In het kader van de Oktober Kennismaand komen dinsdag 18 oktober tijdens het Tilburgse Science Café twee deskundigen over dit onderwerp spreken. Dr. Albert Schenning (Technische Universiteit Eindhoven) en prof.dr. Wim Buijs (Technische Universiteit Delft) vertellen over het onderzoek waar zij zelf bij betrokken zijn en beantwoorden vragen uit het publiek.
De avond zal geleid worden door journalist Ward Deckers, John Tuerling verzorgt het cabaret en Fado Enzo zorgt voor de muzikale aankleding.
Vanaf 19:30u bent u welkom in de Nieuwe Koninklijke Harmonie (Stationsstraat 26).
Het programma begint om 20:00u.
De toegang is gratis, maar wees er op tijd bij, want na 100 gasten moeten wij onze deuren sluiten. Bij de deur zal een potje staan voor uw vrijwillige bijdrage. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Science Café mogelijk blijven maken.