23 juni – Zoektocht naar de bouwstenen van het heelal

Met deeltjesversnellers dringen fysici steeds verder door in een wereld die onzichtbaar is voor het blote oog. Met elke nieuwe laag komen nieuwe geheimen van de natuur aan de oppervlakte. Vreemde inzichten als quantummechanica en relativiteitstheorie hebben hun weg gevonden naar toepassingen in onze maatschappij, maar verschillende grote vragen blijven tot nu toe nog onbeantwoord. Wat is de donkere materie die rondzweeft in het heelal? En waar is alle anti-materie toch gebleven?

Woensdag 23 juni is deeltjesfysicus Ivo van Vulpen te gast bij het Science Café Tilburg. Van Vulpen is verbonden aan de universiteit van Amsterdam en aan Nikhef, het nationaal instituut voor subatomaire fysica. Hij schreef het populairwetenschappelijke boek ‘De Melodie van de Natuur’ (Atlas Contact, 2018) en is een van de mensen achter de Leidse muurformules.

Zoals altijd zal WiWa de avond openen met een toepasselijk zelfgeschreven nummer. Journalist Ward Deckers leidt de avond in goede banen en zal uw vragen voorleggen aan de spreker.

Het Science Café Tilburg volgt de coronamaatregelen van de overheid. Dit Science Café is zowel online als fysiek bij te wonen.

Datum: woensdag 23 juni
Tijd: 20:00u
Locatie: Paradox (Telegraafstraat 62, Tilburg)
Entree: €3,=. Kaartjes zijn verkrijgbaar via de Paradox-site. Studenten en bibliotheekleden krijgen op vertoon van hun pas gratis toegang. Dit evenement telt voor TiU-studenten mee voor het AF-certificaat.
Link: klik hier (geen login nodig)