Biomimicry: Leren van de natuur

De natuur is de beste architect: ze zit vol ideeën die wij mensen kunnen afkijken. Dat is de kern van biomimicry, de wetenschap van het nabootsen van de beste biologische ideeën om menselijke problemen op te lossen.

Het bekendste voorbeeld van biomimicry is misschien wel klittenband, bedacht door een Zwitserse uitvinder die zich erover verbaasde hoe goed de bolletjes van de klitplant in de vacht van zijn hond bleven hangen. Onder de microscoop zag hij de kleine haakjes aan de bolletjes en ontwikkelde zo het inmiddels fameuze sluitingssysteem.

Donderdagavond 16 maart is Mauro Gallo, lector Biomimicry bij InHolland Delft, te gast bij het Science Café Tilburg. Hij onderzoekt hoe biomimicry ons kan helpen bij het opbouwen van een duurzamere toekomst, met name op het gebied van voeding en mobiliteit.

Zoals altijd zal WiWa de avond openen met een toepasselijk zelfgeschreven nummer. Journalist Ward Deckers leidt de avond in goede banen en zal uw vragen voorleggen aan de spreker.

Tickets

Kaartjes zijn verkrijgbaar via de Paradox-website en aan de deur. Studenten en bibliotheekleden krijgen op vertoon van hun pas gratis toegang. Stuur hiervoor een e-mail naar info@paradoxtilburg.nl. Dit evenement telt voor studenten van Tilburg University mee voor het Studium Generale-certificaat.