[UITVERKOCHT] Het ontstaan van de tijd

Ga mee op een wervelende ruimtereis, langs zwarte gaten, kosmische hologrammen en ver terug in de tijd, naar onze allerdiepste wortels.

Misschien wel de grootste vraag waarover Stephen Hawking zich het hoofd heeft gebogen, is hoe uit de oerknal een heelal is ontstaan waarin als bij wonder leven mogelijk is. Twintig jaar lang werkte Thomas Hertog, hoogleraar theoretische natuurkunde (KU Leuven), zij aan zij met Hawking aan een nieuwe kosmologie die de raadselachtige leefbaarheid van het heelal kon verklaren. Tot hun verbazing stootten zij op een diepere laag van evolutie, verscholen in de prille beginfase van het heelal, waarin de natuurwetten zelf lijken te veranderen. Materie, krachten, ja zelfs de tijd verdwijnen bij de oerknal.

Tijdens dit Science Café neemt Hertog je mee op een wervelende ruimtereis, langs zwarte gaten, kosmische hologrammen en ver terug in de tijd, naar onze allerdiepste wortels. We ontdekken een radicaal vernieuwend, darwiniaanse perspectief op de oorsprong van het heelal, die de manier waarop we naar de kosmos kijken op losse schroeven zet.

Zoals altijd zal WiWa de avond openen met een toepasselijk zelfgeschreven nummer. Daarnaast zal Yrsa Joosten enkele nummers ten gehore brengen. Journalist Ward Deckers leidt de avond in goede banen en zal uw vragen voorleggen aan de spreker.

Tickets

[UITVERKOCHT] Kaartjes zijn verkrijgbaar via de Paradox-website en aan de deur. Studenten en bibliotheekleden krijgen op vertoon van hun pas gratis toegang. Stuur hiervoor een e-mail naar info@paradoxtilburg.nl. Dit evenement telt voor studenten van Tilburg University mee voor het Studium Generale-certificaat.