SCT-XL – Werken aan de economie van de toekomst

Science Café Tilburg XL met gastspreker prof.dr. Kim Putters (SER & Tilburg University)

Brede welvaart. Dat is waar Kim Putters zich als voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER) en als universiteitshoogleraar aan Tilburg University voor inzet. Dat betekent niet alleen welvaart in materiële zin, maar ook op het gebied van bijvoorbeeld gezondheid, onderwijs en leefomgeving. Hoe willen we in 2040 in Nederland leven, ondernemen en werken? Hoe zorgen we ervoor dat iedereen mee kan doen, ook in de generaties die na ons komen?

Tijdens het Science Café Tilburg XL deelt Kim Putters de laatste inzichten op dit gebied. Hij vertelt hoe de SER burgers betrekt bij het veranderen van onze economische, maatschappelijke en politiek-bestuurlijke systemen om tot die brede welvaart komen. En hoe de SER de dialoog hierover open houdt. Putters: “Dat is broodnodig, gezien de grote uitdagingen van deze tijd. Het is de kunst om niet stil te blijven staan, maar met elkaar de hordes te nemen op weg naar de economie van de toekomst.”

Daarnaast is ook Ralf Embrechts te gast, mede-oprichter van de Quiet-beweging, die de aandacht vestigt op stille armoede. Als directeur-buurman bij MOM Tilburg werkt hij in de Tilburgse aandachtswijken.

Tijdens dit SCT-XL zal het bijzondere koor Onze Rijkdom een optreden verzorgen. Dit Vlaamse koor bestaat uit vijftien mensen van diverse afkomst, die allemaal ervaring hebben met armoede. Ze brengen liedjes met zelfgeschreven teksten geïnspireerd door hun bestaan. Eenvoudig, ontroerend, herkenbaar maar ook met een flinke dosis humor.
Uiteraard zal ook Wiwa weer een toepasselijk nummer ten gehore brengen.