Artificial Intelligence en deepfake

Met gastspreker prof.dr. Theo Gevers (UvA)

Deepfakes, gegenereerd door kunstmatige intelligentie, zijn afbeeldingen en video’s die variëren van gezichten (bijvoorbeeld DALL-E) tot gehele afbeeldingen (zoals Midjourney) en videocontent (zoals Sora). De digitale wereld ziet een snelgroeiende toename van apps die deze geavanceerde generatieve AI-technologieën benutten, waardoor het internet in een rap tempo wordt gevuld met nieuwe synthetische content. Hoe zal dit ons leven veranderen?

Tijdens dit Science Café is prof.dr. Theo Gevers, hoogleraar computer vision aan de Universiteit van Amsterdam, te gast. Hij laat zowel de uitdagingen als de kansen die voortvloeien uit generatieve AI zien. Daarbij gaat hij in op de meest voorkomende deepfaketechnologieën, strategieën voor het identificeren van deepfakes, en hoe deepfakes positief kunnen worden ingezet, met name op het gebied van gezondheidszorg en welzijn.

Zoals altijd zal WiWa de avond openen met een toepasselijk zelfgeschreven nummer. Journalist Ward Deckers leidt de avond in goede banen en zal uw vragen voorleggen aan de spreker.

Tickets

Kaartjes zijn verkrijgbaar via de Paradox-website en aan de deur. Studenten en bibliotheekleden krijgen op vertoon van hun pas gratis toegang. Stuur hiervoor een e-mail naar info@paradoxtilburg.nl. Dit evenement telt voor studenten van Tilburg University mee voor het Studium Generale-certificaat.