Autisme: beperkt of bijzonder?

Met gastspreker dr. Annelies Spek (Autisme Academy, Eemnes)

Bij autisme denken veel mensen vooral aan beperkingen. Toch is er ook een nieuwe stroming die uitgaat van diversiteit in manieren van informatie verwerken. Wat is autisme nu precies en wat zijn de laatste inzichten?

Dit Science Café is dr. Annelies Spek te gast. Zij is hoofd van het Autisme Expertise Centrum, waar ze streeft naar een inclusiemaatschappij waarin iedereen tot zijn of haar recht komt. Door mensen te stimuleren hun kwaliteiten en passies te gebruiken en ontwikkelen, creëren we volgens haar een maatschappij waarin iedereen betekenis heeft.

Zoals altijd zal WiWa de avond openen met een toepasselijk zelfgeschreven nummer. Journalist Ward Deckers leidt de avond in goede banen en zal uw vragen voorleggen aan de spreker.

Tickets

Kaartjes zijn verkrijgbaar via de Paradox-website en aan de deur. Studenten en bibliotheekleden krijgen op vertoon van hun pas gratis toegang. Stuur hiervoor een e-mail naar info@paradoxtilburg.nl. Dit evenement telt voor studenten van Tilburg University mee voor het Studium Generale-certificaat.