SCT-XL met Ben Feringa

Nobelprijswinnaar Ben Feringa vertelt tijdens het SCT-XL in Theaters Tilburg over zijn ontdekkingsreis tot diep in de nanowereld.

De kunst om klein te bouwen

Een nano-auto ter grootte van één molecuul, aangedreven door licht. Hiermee won de Groningse hoogleraar Ben Feringa in 2016 de Nobelprijs voor de Chemie. De moleculaire machines zullen in de toekomst wellicht heel gericht medicatie in het lichaam kunnen afgeven of worden gebruikt in nieuwe responsive materialen.

Tijdens het Science Café XL op donderdag 15 juni in Theaters Tilburg is Ben Feringa te gast. Hij zal vertellen over hoe de natuur hem inspireert in zijn onderzoek naar beweging op nanoschaal en je meenemen op zijn persoonlijke ontdekkingsreis tot diep in de nano-wereld. Wat is er zoal gebeurd sinds het ‘magische telefoontje uit Stockholm’? En tot welke fascinerende innovaties zal zijn kunst om klein te bouwen nog leiden?

Zoals altijd zal onze huismuzikant WiWa de avond voorzien van een zelfgeschreven nummer. Daarnaast zal Bert Barten met zijn Talking Trees Orchestra de trillingen van bomen omzetten in muziek.

Tickets

Kaartjes voor het SCT-XL zijn verkrijgbaar via de kassa van Theaters Tilburg.