Van letsel naar doodsoorzaak

Een minuscuul krasje op een vingernagel en een complexe moordzaak is in één klap opgelost. Mede door populaire tv-series als CSI zijn de verwachtingen rondom forensisch medisch onderzoek vaak hooggespannen. Te hoog misschien?

Tijdens het Science Café Tilburg op 14 september zal Udo Reijnders, forensisch arts bij de GGD Amsterdam en hoogleraar Forensische Geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam, vertellen over technieken die zijn vakgebied de afgelopen jaren in een stroomversnelling hebben gebracht. Denk daarbij niet alleen aan DNA-onderzoek, maar ook aan toxicologie, letseldatering en temperatuurbepaling. Toch blijft uiteindelijk ‘het simpele goed nadenken’ nog altijd de belangrijkste methode van de forensisch arts, zo stelt Reijnders.

Zoals altijd zal WiWa de avond openen met een toepasselijk zelfgeschreven nummer. Journalist Ward Deckers leidt de avond in goede banen en zal uw vragen voorleggen aan de spreker.

Tickets

Kaartjes zijn verkrijgbaar via de Paradox-website en aan de deur. Studenten en bibliotheekleden krijgen op vertoon van hun pas gratis toegang. Stuur hiervoor een e-mail naar info@paradoxtilburg.nl. Dit evenement telt voor studenten van Tilburg University mee voor het Studium Generale-certificaat.