Verloren kunst toch te zien

Diefstal, brand, lekkages. Kunstwerken kunnen door verschillende oorzaken onherstelbaar beschadigen of verloren gaan. Met behulp van digitale technieken kunnen ze steeds vaker alsnog bewonderd worden, als virtuele reconstructies.

Donderdag 23 november is Sanne Frequin te gast bij het Science Café Tilburg. Deze kunsthistorica van de Universiteit Utrecht zal ons bijpraten over de ontwikkelingen in de digitale kunstgeschiedenis. Wat is nodig voor een virtuele reconstructie van een verloren gegaan kunstwerk? En hoe echt is het resultaat?

Zoals altijd zal WiWa de avond openen met een toepasselijk zelfgeschreven nummer. Journalist Ward Deckers leidt de avond in goede banen en zal uw vragen voorleggen aan de spreker.

Tickets

Kaartjes zijn verkrijgbaar via de Paradox-website en aan de deur. Studenten en bibliotheekleden krijgen op vertoon van hun pas gratis toegang. Stuur hiervoor een e-mail naar info@paradoxtilburg.nl. Dit evenement telt voor studenten van Tilburg University mee voor het Studium Generale-certificaat.